Zamjenik predsjednika LDK

Zamjenik predsjednika LDK Lutfi Haziri rekao je da bi ministarka spoljnih poslova Meliza Haradinaj-Stubla trebalo da bude razriješena sa funkcije, prenosi Gazeta express.

Haziri je rekao da je Hotijeva vlada uglavnom "meka" vlada, ali po njemu ministri nemaju pravo da upućuju pisma Predsjedništvu zaobilazeći premijera.

„Ako ministar pošalje pisma Predsjedništvu i ignoriše premijera, neću mu oprostiti. Nisam pomenuo nijedno ime, ministru koji krši prvo osnovno pravilo rada, zaobilazi premijera, nema mjesta u kabinetu“, rekao je Haziri na kanalu10.

Predsjedavajući LDSK Isa Mustafa rekao da ministarka spoljnih poslova Meliza Haradinaj-Stubla nije koordinirala sa premijerom Avdullahom Hotijem oko imenovanja generalnih konzula.

Mustafa je rekao da se dogovorio oko imenovanja bivšeg savjetnika Kadrija Veselija za konzula u Frankfurtu u Njemačkoj, što je učinjeno bez odobrenja Hotija.

„Kaže se da ovo nije jedini slučaj. Diplomata me je obavjestio da je ista stvar urađena i u konzulatu u Frankfurtu, što govori o nedostatku koordinacije između Ministarstva spoljnih poslova i vlade u donošenju odluka. Ovu praksu treba ispraviti", izjavio je Mustafa.  

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express