Član rukovodstva PDK

Član rukovodstva Demokratske partije Kosova i bivši borac OVK Ramë Buja smatra da izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o zamrznutom konfliktu nije nova, ali je vanredno vrijeme kada je data, prenosi RTK.

„Ovo je tendencija srpske države da državu Kosovo baci na kolena i uništi. Ne zanimaju ih pojedinci, već ono što je OVK radila kao sila“, rekao je Buja.

Prema njegovim riječima, Srbija se već nekoliko mjeseci naoružava iz Rusije i to bi Kosovo trebalo da shvati vrlo ozbiljno.

„Ono što tražimo je da imamo oružje koje smo imali u ratu i podršku međunarodnih organizacija. Vidjeli ste da je nakon što je Holbrook došao i dodirnuo amblem OVK, razumeo naš cilj i cilj koji smo željeli da postignemo“, dodao je Buja i podsjetio “da je ova posjeta ojačala oslobodilački rat, a zatim je uslijedila konferencija u Rambujeu”.

Ono što tražimo je da imamo oružje koje smo imali u ratu i podršku međunarodnih organizacija, kazao je.

„Vidjeli ste da je nakon što je Holbrook došao i dodirnuo amblem OVK, razumeo je naš cilj i ono što smo željeli da postignemo... 21 godinu od rata, svijet se ne sjeća šta se ovdje dogodilo. Stoga je Srbija veoma dobro iskoristila svoje majstore i na tome treba da im zavidimo, da li to vidimo sada", upozorio je Buja.

Izvor: Kosovo Online/RTK1