Radnici bez prošlomjesečne zarade

Zaposleni u Telekomu Kosova još nisu primili prošlomjesečne zarade, a prema zvaničnicima ove kompanije, to je zato što su im bankarski računi blokirani kao rezultat duga prema kompaniji "Dardafon", prenosi Koha.

Portparol Telekoma Menduh Abazi, rekao je za Kosova Press da je situacija u ovoj kompaniji alarmantna jer su usluge ugrožene i da za sada nema reakcije Vlade Kosova.

Abazi je izjavio da su od radnika dobili upozorenja da neće stajati skrštenih ruku pred ovom situacijom koja bi mogla stvoriti druge poteškoće u njegovom radu.

"Situacija je i dalje ista kao i tokom vikenda, nema ni jedne promjene, računi su ostali blokirani i do sada nemamo čak ni reakciju akcionara, u ovom slučaju Vlade Kosova. Ovo, pored dodatnog ugrožavanja socijalne situacije, koja je ugrožena i pandemijom koronavirusa, dovodi u opštu opasnost i usluge Telekoma. Dakle, ne možemo garantovati da će sve proći u redu s obzirom na činjenicu da poslujemo svakodnevno, odnosno svakodnevno vršimo plaćanja i imamo obaveze prema drugim operaterima, a ne pristupanjem računu rizikujemo potpuni pad poslovanja Telekoma Kosova. Dakle, sve institucije u zemlji rizikuju da ostanu bez usluga, jer ne možemo da pružimo kvalitetne usluge za druge usluge, usled čega nemamo ni jednu mogućnost plaćanja, već i kao rezultat radnika koji imaju upozorio da neće stajati skrštenih ruku", rekao je Abazi.

On je istakao da bi Vlada Kosova, kao jedini akcionar ove kompanije, trebalo da reaguje što je više moguće i da donese rješenje.