2,4 milijarde eura

Vlada Kosova odobrila je na današnjoj sjednici Nacrt budžeta za narednu 2021.godinu u iznosu od 2,4 milijarde eura, izvještava Ekonomiaonline.

Premijer Avdullah Hoti izrazio je zadovoljstvo usvajanjem Nacrta.

Ipak, ministarka finansija Hykmete Bajrami rekla je da zbog pandemije nije bilo moguće izaći u susret svim zahtjevima ministara i javnih institucija.

"Mislim da smo se potrudili da pripremimo sveobuhvatni Nacrt budžeta, nadajući se da će se pandemija uskoro završiti, a kao rezultat toga nismo uspeli da odgovorimo na sve zahtjeve", istakla je Bajrami na sjednici Vlade.

Ministar ekonomije i životne sredine Blerim Kuqi rekao je da je tokom procesa projekcije budžeta za narednu godinu, napravljena tehnička greška, jer novim budžetom nisu obuhvaćeni neki projekti.

"Mislim da je tokom procesa napravljena tehnička greška, jer smo se dogovorili o nekim projektima sa našim ministarstvom, ali oni sada nisu planirani u novom budžetu. Projekti su vezni za regionalnu vodovodnu kompaniju", napomenuo je Kuqi.

Slična situacija je bila i sa projektima ministarstva za infrastrukturu, pa je tako ministar tog resora Arban Abrashi napomenuo da novim budžetom nije obuhuvaćena izgradnja autoputa "Dukagjini", kako je prethodno bilo planirano.

Ministarka finansija Hykmete Bajrami bila je suzdržana na komentare dvojice ministara i njihovih napomena.

Izvor: Kosovo online/Ekonomiaonline