Protiv 30 osumnjičenih

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu saopštilo je da je tužilac Rozelida Manastiri podnela zahtjev za određivanje pritvora u roku od 30 dana nadležnom sudu u Gnjilanu protiv 30 osumnjičenih, koji su pritvoreni tokom akcija sprovedena u selu Karačevo, prenosi Reporteri.

Prema navodima tužilaštva, osumnjičeni policajac Ferid Leci iz Karačeva, u cilju nezakonitog pribavljanja imovine, kontinuirano je pomagao, skrivao i nije sprečavao izvršenje krivičnog djela od strane drugih osumnjičenih koji su prelaskom granične linije izbjegli carinsku kontrolu, ilegalnim rutama i švercovali robu.

Takođe, navodi se, on je u svom baru na istom mjestu organizovao kockanje koje je zakonom zabranjeno.

Na ovaj način se sumnja da je osumnjičeni Leci počinio krivična djela "krijumčarenje robe“ i "organizacija piramidalnih šema i ilegalno kockanje“ iz Krivičnog zakona Kosova.

Reporteri piše da se osumnjičeni policajci Hidush Kastrati, Sokol Keka, Imer Spahiu, Fatmir Kalaba, Aslan Kryeziu, Feat Zeqiri, Raif Thaçi, Selami Geci, Staviša Nikolić, Svetozar Marković i Zlatan Arsić terete da su kontinuirano i uz nezakonitu zaradu pomagali, olakšavali, prikrivali i nisu ometali izvršenje krivičnog djela od strane drugih osumnjičenih.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo "krijumčarenje robe“.

Očekuje se da će pretresno zadržavanje biti održano sutra, pred istražnim sudijom.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri