Poslanici Skupštine danas raspravljaju

Poslanici Skupštine Kosova danas, na vanrednoj sjednici, raspravljaju o rebalansu budžeta, ali je kako piše Gazeta Express neizvjesno kada će biti isplaćena pomoć radnicima od 170 eura iz vladinog paketa mjera.

Ministarka finansija Hikmete Bajrami rekla je za Kosova Press da nakon usvajanja zakona u Skupštini, prije stupanja zakona na snagu potrebno je da ga ratifikuje predsjednik Kosova, poslije čega može da počne izvršavanje mjera iz hitnog fiskalnog paketa.

"Predsjednik Kosova ima sedam ili osam dana da ratifikuje zakon, vjerujem da ćemo zbog situacije zatražiti od Kabineta predsjednika da to uradi u kraćim roku. Trenutno postoje stvari koje ne zavise od nas, ali zavise od glasanja i Kancelarije predsjednika kada će objaviti u Službenom glasniku. Čim se to dogodi, ja kao ministar i blagajna spremni smo da krenemo sa isplatom", rekla je Bajrami.

Rok za objavljivanje u Službenom glasniku je osam radnih dana, tako da se ni ove nedjelje ne očekuje da radnici dobiju platu od 170 eura, navodi Gazeta Express.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express