Traže dostojanstveno postupanje

Savez sindikata zdravstva Kosova zatražio je da se u okviru rebalansa budžeta odobri dodatak na platu medicinksih radnika, prenosi Koha.

Sindikat je pozvao poslanike Skupštine Kosova, koji su, kako navode, puni riječi hvale, da zajedno odobre zahtjev zdravstvenih radnika.

"Tražimo da odobrite u rebalansu budžeta dodatak na zarade u skladu sa nacrtom Zakona o platama u javnom sektoru i da se inicira izrada Zakona o platama u skladu sa odlukom Ustavnog suda", navodi se u saopštenju Sindikata.

Podsjetili su da je predsjednik Hashim Thaçi prije nekoliko dana posjetio zdravstvene radnike u Univerzitetsko kliničkom centru Kosova i obećao im moralnu i institucionalnu podršku.

"Draga predsjednice parlamenta Vjoso Osmani, koja zdravstvene radnike nazivate herojima, počasni premijeru Avdullahu Hoti, koji svakodnevno hvalite rad zdravstvenih radnika i poslanici Skupštine Kosova, okupite se za zdravstvene radnike i odobrite zahtjev zdravstvenih radnika", navodi se u saopštenju.

Iz Sindikata su poručili da ne traže milostinju, već dostojanstveno postupanje, te da je to posljednje pismo kojim se obraćaju, presudno.

"Apelujemo  na vas i podsjećamo da će svako vaše neaktivno delovanje rezultirati reakcijom na neposlušnost", zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore