U Odboru za bezbjednosna i odbrambena pitanja

Sastanak u Odboru za bezbjednosna i odbrambena pitanja na kojem je trebalo da ministar unutrašnjih poslova Agim Veliu podnese izvještaj poslanicima, prekinut je nakon što su članovi Samoopredjeljenja negodovali zbog, kako su rekli, kratkog vremena određenom za izvještavanje ministra pred Odborom, prenosi Klan Kosova.

Veliu je rekao da ima 45 minuta da podnese izvještaj jer će prisustvovati sjednici vlade, međutim sa tim se nije složio šef Parlamentarne grupe PS-a Rexhep Selimi.

Pored Selimija, ministar je imao neslaganje mišljenja i sa poslanicom PDK-a Ganimete Musliu.

Nakon neuspjelog sastanka Odbora, Veliu je prokomentarisao da nije prvi put da su poslanici Samoopredjeljenja onemugućili održavanje sastanka.

"Krenuli su sa pitanjima o kojima mi nije bilo važno razgovarati. Blagovremeno sam obavjestio komisiju da je moje vrijeme ograničeno zbog sastanka vlade. Imali su priliku da odluče da li da održe sastanak ili odrede neki drugi datum. Jasno je da je cilj bio da se sastanak sabotira”, rekao je Veliu.

Inače, juče se dogodio sličan incident. Ministarka spoljnih poslova Meliza Haradinaj Stubla sukobila se u Odboru za spoljne poslove sa poslanicom Pokreta Samoopredjeljenje Fitore Pacolli, nakon što je Pacolli njene odluke nazvala nezakonitim.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova