U posljednja 24 sata izliječeno 157 pacijenata

U posljednja 24 sata u Laboratoriju za molekularnu mikrobiologiju NIJZK-a RT-PCR metodom ispitano je ukupno 415 uzoraka uzetih iz UKCK-a i praćenje kontakata u slučaju iz kojih je rezultirano 168 pozitivnih slučajeva.

Ukupan broj pozitivnih slučajeva je 6.045 slučajeva od 31.956 osoba za koje se sumnjalo da imaju virus SARS-CoV-2. U posljednja 24 sata na Kosovu je preminulo pet osoba od koronavirusa. Ukupno je do sada zabilježeno 144 smrtnih slučajeva koji su imali i druge prateće bolesti.

U posljednja 24 sata izliječeno je 157 pacijenata dok je do danas ukupan broj izliječenih 3.226 slučajeva, dok je broj aktivnih slučajeva 2.675.

Pozitivni slučajevi su iz: Priština 91 slučaj, Podujevo 11 slučajeva, Uroševac 10 slučajeva, Dečane 8 slučajeva, Peć 8, Kosovo Polje 7 slučajeva, Đakovica 7 slučajeva, Drenas 5 slučajeva, Obilić 5 slučajeva, Mališevo 4 slučaja, Mitrovica 3 slučaja, Prizren 2 slučaja, Štimlje 2 slučaja, Vučitrn 2 slučaja, Lipljan 2 slučaja i 1 slučaj Skenderaj.

Poštovani građani!

Virusa ima svuda! Molimo pridržavajte se preporuka! Virus ubija!

Sprovođenje preporuka Nacionalnog instituta i Ministarstva zdravlja trebalo bi da radi svaki građanin Republike Kosovo, kako bi zaštitio sebe, rodbinu i druge.

Nošenje maske ostaje OBAVEZNO!

Apelujemo na građane, preduzeća, gastronomije, da strogo poštuju fizički razmak, upotrebu maski, dezinfekciju i ventilaciju prostora, sprječavajući eventualno širenje zaraze i izbjegavajući širenje u zatvorenim prostorima.