Poruka građanima Kosova

Doktor Arjan Ademi pozvao je građane koji sumnjaju da postoji koronavirus da otvoreno pogledaju sa čime se zdravstveni radnici suočavaju 24 sata dnevno.

Ademi je putem statusa na Facebooku pokazao izazove sa kojima su suočeni da bi spasili živote.

“Vi koji ne vjerujete dođite kad god želite, 24 sata, sedam dana u nedjelji u bijelim mantilima da se suočite sa kovid-19. Mi nastavljamo satima, bez odmora i sna, bez hljeba i vode, daleko od porodica i čežnje za njima, daleko od zagrljaja djece i ne razmišljajući o riziku za sebe i naše najmilije koji nas čekaju kod kuće”, napisao je on.

Mi koji imamo slomljenu dušu i suze u očima (jer smo i mi od mesa i krvi) kada izgubimo pacijenta sa kojim smo već vezani, da svaki dan dijelimo osmjeh i radost sa onima bolesnici koji se oporavljaju, da svaki dan članovima porodice dajemo informacije o teškom stanju njihovih najmilijih i da smo sa žaljenjem često dužni da članovima porodice saopštavamo tužne vijesti o gubitku svojih najmilijih, mi znamo da razgovaramo sa vama i pokažem vam kako je to.

A vi koji još uvijek niste u mogućnosti da se uvjerite, dođite da vidite borbu između života i smrti, dođite tamo gdje su suze radosti i bola na jednom mjestu, i ubjedićete se da bi trebalo da ćutite i da razmišljate ako vam je ostalo malo savjesti.

"Dragi naši, ne proglašavajte nas herojima jer nije vrijeme i ne tražimo tako nešto, samo nas slušajte i poštujte naše savjete i pozive na brigu i oprez. Nećemo stati do kraja, uz Božju pomoć uspjećemo i ovog puta”, napisao je Ademi na Facebooku.

Izvor: Kosovo Online