Ministar zdravlja Kosova

Ministar zdravlja Armend Zemaj izjavio je sinoć da ako ne budu sprovedene mjere protiv pandemije, uslijediće kažanjavanja.

“Žao mi je, nakon stalnog angažovanja stručnjaka u kreiranju novog priručnika za zaštitu od novog širenja koronavirusa i borbe protiv toga do beskonačnosti i vjerujem da je jasna situacija da moramo povećati poštovanje prema sebi, porodici i održavanju javnog zdravlja”, rekao je on.

Zemaj je tokom posjete Nacionalnom institutu za javno zdravlje u Prištini rekao da ne bismo smeli da dozvolimo da situacija izmakne kontroli zbog nepoštovanja preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravlje, prenosi televizija Klan Kosova.

“Preći ćemo u novu situaciju, poštovanju uputstva. Ako budemo primorani primenićemo kaznene mjere kako na javne tako i privatne institucije, jer nećemo imati drugog izbora”, upozorio je ministar zdravlja.

Na Kosovu je u posljednja 24 sata registrovano 58 novoinficiranih koronavirusom.

Ministar zdravlja je ranije jučer upozorio da bi masovna okupljanja, poput skupa pristalica Pokreta Samoopredjeljenje u Prištini, mogla da budu opasna po zdravlje građana zbog opasnosti od širenja koronavirusa.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova