Posljednjih nekoliko dana privlače pažnju prolaznika

Dugi redovi ispred filijale Komercijalne banke u Gračanici posljednjih nekoliko dana privlače pažnju prolaznika. Tako nešto do sada se nije događalo, a za nesvakidašnju gužvu, zbog koje se čeka i po nekoliko sati ispred banke, kako je ekipa Kosovo Online saznala na licu mjesta, razlog je ogroman broj klijenata Albanaca, prije svega iz Preševa i Bujanovca, koji su došli da podignu novčanu pomoć od 100 eura koju je građanima uplatila Vlada Srbije.

Red je dugačak i po nekoliko desetina metara. Pored mještana Gračanice, da podignu novčanu pomoć čekaju i Albanci iz Preševa i Bujanovca, koji imaju srpske lične karte.

“Dolazim treći put. Velika je gužva. Mnogi ulaze u banku mimo reda. Došao sam da podignem 100 eura i zahvaljujem Srbiji što nam je dala taj novac zbog virusa. Iz trećeg puta jedva sam završio i uzeo novac”, kazao je Sejdi Beka iz Sijerinske Banje.

I Sinan Osmanović iz Medveđe nekoliko sati je čekao da podigne novac.

“Od 7 sati jutros sam ovdje. Podigao sam novac. Sada supruga čeka da podigne penziju”, rekao je Osmanović. Na pitanje zbog čega novac ne podigne u Medveđi, odgovorio je da je gost kod ćerke u Prištini.

“Tu sam se zatekao zbog virusa. Došli smo da podignemo penzije, gužve su velike, jer su svi došli da podignu 100 eura i banka ne može sve odjednom da isplati”, rekao je Osmanović.

Novčana pomoć Vlade Srbije od 100 eura na Kosovu se isplaćuje u filijalama Komercijalne banke u Gračanici, Štrpcu, Ranilugu i Sjevernoj Mitrovici.

Izvor: Kosovo Online