Sporan i način finansiranja NVO

Vlada na čijem je čelu bio Ramush Haradinaj zloupotrebila je tender za spomen obeležje koje je prošle godine postavljeno u dvorištu ispred zgrade Vlade Kosova, povodom obeležavanja 18. godišnjice od 11. septembra, dana kada je u terorističkom napadu u SAD ubijeno oko 3000 ljudi, piše Koha.

Taj medij podseća da je Haradinaj tada zajedno sa američkim ambasadorom Philipom Kosnettom otkrio spomen obeslik.
Generalni revizor je u nacrtu Izveštaja za 2019. za Kancelariju premijera utvrdio kršenja na ovom tenderu, ali i na drugim sličnim njemu, kao što je onaj za muzej "Blaca", piše Koha.
U ovom dokumentu, u koji je Koha imala uvid, navodi se da je bilo slučajeva kada su vrata u zgradama pojedinih institucija nedostajala, iako je u izveštajima pisalo da su postavljena.
Pored kršenja u vezi sa nabavkama, prošle godine su na sporan način finansirane brojne nevladine organizacije za organizovanje ili za sprovođenje pojedinih aktivnosti, koje je finansirao nacionalni koordinator za mlade i sport Rexhep Hoti, navodi Koha.
Na obelisku u dvorištu vlade piše na engleskom i albanskom napisano je "Kosovo pamti". Na njemu se nalazi i logo kosovske vlade, a na njegove četiri stranice ugravirane su zgrade koje su 11. septembra 2001. napali teroristi koji su oteli putničke avione, podseća Koha.