Gradonačelnik Gnjilana

Gradonačelnik Gnjilana Lutfi Haziri kritikovao je način na koji se upravlja situacijom sa građanima koji su se vratili na Kosovo, uz ocjenu da postoji selektivno puštanje iz karantina.

Haziri je u emisiji "Frontal" na televiziji T7 istakao da postoji veliki broj građana koji su se prijavili za povratak na Kosovo i dodao da ni za jedan slučaj nije tražio da se urgira.

"Imali smo veliki broj zahtjeva koje su u ambasadu podnosili i penzioneri i bolesni. Još uvijek imamo dosta slučajeva, ali nismo uspjeli da ih vratimo kući. Među njima su i članovi moje porodice koji se zbog karantina ne vraćaju kući. Kao gradonačelnik, nikada nisam tražio da se urgira za bilo koga, niko se ne bi usudio da rizikuje zdravlje", poručio je Haziri.

Dodao je da je bio prestravljen kada je čuo za "klijentelistička otpuštanja" iz Studentskog centra u Prištini.

"Kada je Agon Musliu stigao na aerodrom moja misija je bila završena. Ono što sam kasnije saznao o selektivnim izlascima me je užasnulo, jer je sin mog strica ostao u domu 18 dana. Ne dozvoljavam da se slučaj politizuje, jer imam zahtjev njegovog oca da se slučaj razjasni. Ne smije biti zloupotreba njegovog imena, već da se o slučaju sazna istina i da se time bavi samo pravosuđe", poručio je Haziri.

Na Kosovu se juče desio tragični incident u Studentskom centru u Prištini, kada je Agon Musliu iz Gnjilana, star 26 godina, koji je boravio u karantinu, skočio sa petog sprata jedne od spavaonica koja se koristi kao izolacija za one koji se vraćaju na Kosovo i preminuo od povreda.

Svi politički lideri su se oglasili sa žaljenjem zbog tragične smrti, tražeći da se utvrdi odgovornost nadležnih.

Osnovno tužilaštvo u Prištini započelo je preduzimanje istražnih radnji kako bi u potpunosti razjasnilo smrt 26-godišnjaka iz Gnjilana u Studentskom centru u tom gradu.

 Izvor: Kosovo Online/Gazeta express