Započele istražne radnje

Osnovno tužilaštvo u Prištini započelo je preduzimanje istražnih radnji kako bi u potpunosti razjasnilo smrt 26-godišnjaka iz Gnjilana u Studentskom centru u tom gradu, a u kojem su smješteni oni koji iz dijaspore stižu na Kosovo uslijed pandemije izazvane koronavirusom, prenosi Gazeta Express.

Kako navodi taj dnevnik, otac 26-godišnjaka Naim Musliu izjavio je da je njegov sin imao zdravstvenih problema i da su za smrt njegovog sina krivi v.d. premijera Albin Kurti, aktuelni ministar zdravlja Arben Vitia, ministra unutrašnjih poslova Xhelaj Sveçla.

„Gnjilane prolazi kroz nezapamćenu tragedju zbog toga što je mladić iz naše opštine izgubio život nakon što se vratio iz Njemačke. Pozivamo istražne organe da istraže ovaj slučaj do kraja“, rekao je gradonačelnik te opštine Lutfi Haziri na konferenciji za medije.

Mladić od 26 godina vratio se juče iz Njemačke i smješten je u karantin u Studentskom centru, a mediji su javili da se bacio sa petog sprata tog centra juče u predvečernjim časovima.

Ministar zdravlja Vitia traži su da se slučaj odmah ispita i poziva da se uzdrže od komentarisanja tog događaja.  

Vitija je na konferenciji za novinare rekao da o tom slučaju ne želi da priča ni kao ljekar, a ni kao političar i naglasio da je spreman da podnese ostavku.

"Mladić je stigao iz Njemačke 24 sata prije tragičnog događaja, gde je bio na studijama. Taj događaj je pogodio sve nas, uključujući i mene lično", rekao je Vitia.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express