PANDEMIJA COVID-19

Osoba sa prebivalištem u Uroševcu je sinoć preminula na Univerzitetskom kliničkom centru - gdje je nakon njegove smrti pozitivno testiran na Covid-19.

U saopštenju Bolničke službe i Univerzitetske klinike Kosova stoji da je ukupan broj zaraženih na Kosovu dostigao 170, prenosi Klan Kosova.

Naime klinika je dobila informacije da su tri pacijenta koja su bila primljena na liječenje u okviru Hitne klinike, nakon uzimanja uzoraka kao osumnjičeni za Covid-19, nakon potvrđenih rezultata iz Laboratorija za mikrobiologiju na Nacionalnom institutu za javno zdravstvo, bili pozitivni.

Sva tri pacijenta primljena su juče u sklopu Urgentne klinike.

F. M (1969), fizički radnik iz Mališeva, povređen. Pošto je došao iz područja zahvaćenog Covid-19, testiran je i izašao je pozitivan.

I.SH (1955), prebačen iz Opšte bolnice u Uroševcu, došao je u ozbiljnom zdravstvenom stanju, a isti zbog zatajenja srca, uprkos maksimalnom zalaganju medicinskog osoblja Hitne klinike, nije uspio preživjeti. Isto je bio pozitivan i na Covid-19 nakon testiranja koje je urađeno poslije njegove smrti.

G. M (1964) iz Mitrovice, prvobitno liječen u Američkoj bolnici, prebačen je na hitnu kliniku, s dijabetesom i srčanim problemima, i nakon testiranja na Covid-19 izašlo je da je pozitivan. Prebačen je na Kliniku za infektivne bolesti radi daljeg liječenja.

Osoblje Urgentne klinike bilo je i opremljeno svim zaštitnim mjerama protiv Covid-19. Takođe, prostorije Urgentne klinike su odmah dezinficirane, prema preporukama i smjernicama NIJZK-a.