Konsultacije sa parlamentarnim partijama

Predsjednik Kosova Hashim Thaçi nastavio je danas konsultacije sa parlamentarnim političkim partijama oko formiranja nove vlade Kosova razgovorima sa liderom Alijanse za novo Kosovo Behgjetom Pacollijem, predstavnicima Srpske liste, NISMA, Alijanse za budućnost Kosova i predstavnicima Grupe 6 plus.

Thaçi je konsultacije započeo juče sa liderom Pokreta Samoopredjeljenje Albinom Kurtijem, koji je zatražio raspisivanje izbora nakon pandemije koronavirusa na Kosovu.

Sa druge strane, lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa je ocjenio da bi bilo neodgovorno prema građanima zatražiti nove izbore i dodao da bi bilo njabolje formirati vladu bez izlaska na birališta, dok je predsjednik Demokratske partije Kosova Kadri Veseli napomenuo da se zakoni i ustav moraju poštovati uz napomenu da će njegova partija ostati u opzoiciji.

Thaçi je konsultativne sastanke sa parlamentarnim strankama održao nakon što je 25. marta izglasano nepoverenje vladi Albina Kurtija, koje je inicirao njegov koalicioni partner Demokratski savez Kosova.

Izvor: Kosovo Online