Prije nešto više od nedjelju dan

Policija Kosova počela je prije nešto više od nedjelju dana saslušanja 15 osoba koje su povezane sa slučajem Astrita Deharija, prenosi Lajmi.

Kako se navodi, među njima je bivši komandant policije Nexhmi Krasniqi, a ostali su čuvari pritvorskog centra u Prizrenu i medicinsko osoblje.

Advokat Tomë Gashi rekao je za Ekonomia Online da će svi ispitanici biti svjedoci.

"Specijalno tužilaštvo Kosova izdalo je naredbu kojom je ovlastio policiju Kosova da sasluša preko 15 svjedoka, od kojih je veliki dio iz pritvorskog centra u Prizrenu i medicinsko osoblje. Novost je da ć́e bivši regionalni komandant Kosovske policije Nexhmi Krasniqi biti saslušan kao svjedok. Tužilaštvo će odlučiti kako će postupiti dalje u slučaju ubistva Astrita Deharija", rekao je Gashi.

Ipak, odluku Specijalnog tužilaštva, Gashi smatra pogrešnom, jer su ponovljeni postupci koji su već ranije preduzeti.

Gashi kaže da bi neki od saslušanih trebalo da budu osumnjičeni u slučaju Astrita Deharija, aktiviste Samoopredjeljenja koji je pod nerazjašnjenim okolnostima umro u zatvoru.

Gashi je rekao da će sačekati da se istrage završe a zatim će tražiti od tužioca da donese odluku o istrazi jer će u suprotnom podneti krivičnu prijavu.

"Ako tužilaštvo to ne učini, podnećemo krivičnu prijavu protiv odgovornih, možda i protiv samih tužilaca koji su ranije bili umješani. Uključićemo i istražitelje, koji su nakon ubistva Astrita Deharija, saopštili da je u pitanju samoubistvo", rekao je Gashi.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi