Predsjednik Savjeta za zaštitu boraca OVK

Istražitelji Specijalnog suda imaju sklonost da provociraju sukobe među bivšim borcima OVK, jer pokušavaju da izvuku informacije, rekao je danas predsjednik Savjeta za zaštitu boraca OVK Xhevdet Qeriqi, prenosi Zeri.

On učestale pozive Specijalnog suda bivšim pripadnicima OVK vidi kao nepravdu, jer, prema njegovim riječima, "u izveštaju Dicka Martyja nema istine".

"Vjerujem u nevinost i čistu borbu svakog borca. Svi znaju ko je počinio zločine, to je Srbija, sa masakrima i ubistvima, paljenjem, pljačkama, deportacijama... To zna i Međunarodna zajednica", rekao je Xhevdet Qeriqi i dodao da je sada "prekasno" da se protestuje zbog početka rada Specijalnog suda, ali i da je spreman da proteste podrži.

"Albin Kurti je od početka bio protiv Specijalnog suda. Ostaje da vidimo u danima poslije formiranja vlade koliko će se baviti ovim pitanjem. Mislim da je teško ukinuti ovaj sud. Važno je da vlada podrži optužene, jer su se borili za slobodu Kosova i što su kao institucije dužne da ih podržavaju", rekao je Xhevdet Qeriqi.

Izvor: Kosovo Online/Zeri.info