Odluka Osnovnog suda u Prištini

Osnovni sud u Prištini, produžio je danas mjeru pritvora za 28 lica, uhapšenih u maju ove godine, u akciji suzbijanja korupcije na Kosovu.

Jedan od branilaca okrivljenih, Miloš Delević, u izjavi za Kontakt Plus radio navodi da će okrivljeni, prema odluci suda, u pritvoru biti do 28. oktobra.

“Osnov za određivanje pritvora, navodno je opasnost od bjekstva, ometanje istrage, uticanje na svjedoke, i težina krivičnih dela koja im se stavljaju na teret. Branioci će uložiti žalbu u roku od 24 sata Apelacionom sudu u Prištini”, kazao je Delević.  

Delević ukazuje da su svi okrivljeni u ovom postupku saslušani, ali prema onome što odbrana zna, dodaje, nisu saslušani svi svjedoci.

Podsjetimo, u utorak, 28. maja, u ranim jutarnjim časovima, specijalne jedinice Policije Kosova, sprovele suakciju u četiri opštine na sjeveru Kosova, ali i u tri opštine na jugu. Tokom akcije, uhapšeno je 20 policajaca i 10 civila osumnjičenih za učešće u organizovanim kriminalnim grupama, zloupotrebu službenog položaja, podmićivanje i krijumčarenje robe.

Akcija Policije Kosova je nastavljena i 29. i 30. maja, i tom prilikom uhapšena su dva policijska službenika D.P. i V.T, i jedna pripadnica Policije Kosova B.T. iz Zubinog Potoka.

Tokom ove policijske akcije, pričinjena je veća materijalna šteta na privatnim objektima i automobilima, ali i povređeno više građana i policajaca, uglavnom na teritoriji Zubinog Potoka.