Poslanik Samoopredjeljenja

Samo dan nakon što ga je Ramush Haradinaj optužio da je "pjevao" pred tužilaštvom Specijalnog suda, poslanik Samoopredjeljenja, Rexhep Selimi, u istom studiju televizije T7, demantovao je ove navode, naglasivši da na njegovu adresu nije stigao poziv Specijalnog suda za ratne zločine OVK, prenosi Gazeta Express.

Kao autora ovakvih "optužbi" i "laži" na njegov račun, Selimi, međutim, vidi predsjednika Kosova, Hashima Thaçija, i dodaje da ne razumije zašto ga Haradinaj slijedi u tome.

"Čuo sam i nisam to dobro dočekao. Nije prvi put da sam to čuo. Ramush Haradinaj zna da nije tako. Znam da je laž i znam izvor te laži. Ostavlja utisak na mene to što Ramush pjeva tu pjesmu kada ja znam odakle ona dolazi. Autor pjesme je Hashim Thaçi i ne razumijem zašto Ramush to prati“, izjavio je Selimi, prenosi Gazeta Express.

Selimi je naglasio da ga Specijalni sud nikada nije pozvao da da izjavu – ni kao svjedoka ni kao osumnjičenog.

"Sramota je da borac ide na sud kao skriveni svjedok", zaključio je.

Podsjetimo, premijer u ostavci, Ramush Haradinaj, tokom prekjučerašnjeg gostovanja na T7, rekao je da je poslanik Samoopredjeljenja, Rexhep Selimi, ispitan od strane Specijalnog tužilaštva za ratne zločine OVK. I dok za sebe kaže da se branio ćutanjem, za Selimija je rekao da je on sa druge strane, „pjevao“. Kao i da to isto važi za „komandanta OVK“ i bivšeg poslanika u skupštini, Rustema Mustafu.

Izvor KoSSev