Iako postoji obostrano raspoloženje

"Nije postignut dogovor, iako postoji obostrano raspoloženje za predizbornu koaliciju", izjavio je lider Alijanse za budućnost Kosova (AAK) i premijer u ostavci Ramush Haradinaj poslije sastanka sa svojim zamjenikom u vladi i liderom Socijaldemokratske inicijative (SDIK) Fatmirom Limajem.

"Sastao sam se s Limajem, on nije imao priliku da razgovara s rukovodstvom SDIK, ali postoji raspoloženje, ali nismo se složili ni o kakvom sporazumu", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je prekjuče potpisao predizborni koalicioni sporazum Socijaldemokratskom partijom Kosova Shpenda Ahmetija i nakon potpisivanja sporazuma izjavio da je moguća i široka predizborna koaliciju u kojoj će biti i Socijaldemokratske inicijativa Fatmira Limaja i Alijansa novo Kosovo Behgjeta Pacollija.

"Mi nismo dio scenario za novi PAN (predizborna koalicija pred izbore 2017 godine). Niti za PAN 2 ili PAN 3. Mi smo spremni da saslušamo druge političke subjekte i da čujemo njihove stavove. Ono što mi radimo je da ne čekamo nikoga već samo stvaramo osovinu pobede, koja je nada za građane Kosova“, rekao je juče Haradinaj, prenose mediji.

Koalicioni sporazum između AAK i SDPK je prva predizborna koalicija između stranaka pred najavljene vanredne parlamentarne izbore na Kosovu.