Mandat

Vlada "Haradinaj" nije ništa posebno učinila za vrijeme svojeg mandata, osim stvaranja problema koji su doneli loše političke poene i pogoršale status dijaloga sa Srbijom

Ovo su ocjene potpredsjednika Skupštine, Xhavita Halitija, za period od gotovo dvije godine za koje je premijer bio Ramush Haradinaj.

Visoki funkcioner Demokratske partije Kosova (PDK) Xhavit Haliti u intervju za list "Zëri" ne štedi kritike na račun Alijanse za budućnost Kosova, koju predvodi Ramush Haradinaj.

Naime, on je izjavio da Haradinajeva vlada za dve godine rada nije učinila ništa posebno osim stvaranja problema koji su doneli loše političke poene i pogoršale status dijaloga sa Srbijom, pomenuvši i protivljenje na račun Sporazuma o Demarkaciji sa Crnom Gorom dok je bio opozicija, a kada je došao na vlast glasao je za taj sporazum.

Haliti je takođe kritikovao Haradinaja za stopostotne takse na srpsku robu, rekavši da niko ne može silom upravljati unutar Evrope.

"Svaka vlada mora da poštuje evropska pravila i da radi na osnovu postignutih međunarodnih sporazuma. Od početka sam protiv taksi i mislim da sam bio u pravu“, rekao je Haliti.