Naglasio važnost međusobnog poštovanja

Premijer u ostavci Ramush Haradinaj primio je danas delegaciju Vijeća Bošnjaka Crne Gore koje djeluje u New Yorku, Sjedinjene Države, na čelu sa Esadom Rastoderom u pratnji poslanice Emilije Redžepi.

Haradinaj je ovom prilikom upoznao prisutne sa postignućima, političkim procesima i opredjeljenjem izvršne vlasti da poštuje prava svih zajednica i osigura uslove za njih, bez razlike.

Premijer u ostavci zahvalio je Vijeća Bošnjaka Crne Gore, mreži koja je kasnije proširena na Bošnjake s Kosova, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Sandžaka, Hrvatske, Slovenije na uspostavljanju komunikacijske mreže, pomažući Bošnjacima kroz razne projekte.

"Povijest bošnjačke zajednice na Kosovu primjer je zajedničkog života, naše povijesti, gdje smo zajedno dijelili dobro i izazove", rekao je.



Haradinaj je naglasio važnost međusobnog poštovanja, usprkos razlikama smatrajući je jednom zajednicom koja je uključena u sve procese izgradnje države Kosova.

Između ostalog, dodao je da Vlada Kosova ostaje posvećena povećanju institucionalne skrbi za bošnjačku zajednicu, kao i sve druge zajednice koje žive na Kosovu.

Sa svoje strane, Vijeća Bošnjaka Crne Gore koje djeluje u New Yorku, SAD, zahvalilo je Haradinaju na gostoprimstvu i njegovoj posvećenosti prema zajednicama koje žive na Kosovu.