Srpski mediji bruje na sav glas o navodnom skandalu

Prema pisanju medija, zvanična predstavnica Srbije na ovom takmičenju, gdje se nadmeću djevojke iz različitih zemalja izvan regiona, iznenadila je javnost kada je, šetajući pistom, pokazala simbol albanskog orla i nasmijala se…

Naime, učesnica kosovskog takmičenja Mis slobode svijeta iz Srbije nalazi se na zvaničnim stranicama ovog takmičenja na društvenim mrežama Instagram i Facebook.

Srpski mediji bruje o tome da nije poznato kojim putem je izabrana da predstavlja Srbiju na pomenutom takmičenju, ali to plavokosu ljepoticu nije sprečilo da prodefiluje binom i pritom tokom predstavljanja zemlje Srbije pokaže simbol dvoglavog orla.
 


Ovaj potez začudio je čak i medije na Kosovu, te ju je novinar upitao zbog čega je pokazala dvoglavog orla. Misica je ponovila isti gest rukama i odgovorila bez pardona: "To je oblik poštovanja, normalno je da to radim".

"Srpski telegraf" je kontaktirao sa Shpejtinom Zejnelijem, koji je glavni organizator takmičenja Mis slobode svijeta, a on je rekao da su i organizatori izbora za mis bili iznenađeni njenim postupkom.

- Irina Jovanka je srpska predstavnica iz Novog Sada i već je na ovom takmičenju, koje traje nekoliko dana, osvojila jednu nagradu Miss freedom of Europe. Ovdje ima mnogo kategorija za nagradu, od mis nošnje, mis bikinija, mis šarma, mis inteligencije, a u petak će biti održano glavno veče takmičenja, to jest finale - uputio nas je Zejneli u dešavanja, a potom prokomentarisao gest srpske predstavnice.

- I mi organizatori smo se čudili što je to uradila. Zaista smo se pitali šta je ovo, mi joj nismo rekli da to uradi. To se nikada nije desilo. Ona je to uradila da bi privukla pažnju na sebe i da bi dobila reklamu, što je i postigla, jer su svi mediji preneli da je pokazala dvoglavog orla - objasnio je organizator takmičenja.

Na pitanje ko je izabrao Irinu Jovanku da predstavlja Srbiju na izboru u Prizrenu, Zejneli je rekao:

- Ne znam zaista, sada taj podatak ne mogu da provjerim jer pripremamo večerašnji događaj. Tu sam da odgovorim na sva pitanja, čim budem bio u prilici. Srdačan pozdrav iz Prizrena.