Prijetnje preko telefona

Sinoć su oko policijske stanice "Alfa" u Prizrenu primjećene povećane mjere sigurnosti. Portal "KALLXO.com" je saznao da je sinoć policija primila preteći telefonski poziv.

Direktor Regionalne policije u Prizrenu, Nexhmi Krasniqi je potvrdio da je centrala policije dobila telefonskii poziv koji je zahtjevao da zna" gdje se nalazi 'Sheki' i gdje se nalazi poručnik", prenosi portal "KALLXO.com".

"Sheki" je nadimak po kojem je u Prizrenu poznata osoba uhapšena zbog sumnje da je izvršila napad prošle nedjelje na istu policijsku stanicu, Shefki Hallaqi.

"Neko je nazvao u Golf Kontroli i zatražio je da sazna gdje se nalazi 'Shkei', a usto je zahtjevao da sazna gdje se nalazi poručnik dodavši da 'ćete vidjeti' i spustila je telefon", rekao je Krasniqi.

Prema njegovim riječima, policija je poduzela istražne akcije kako bi otkrila odakle je poziv upućen i u narednim danima se očekuju rezultati istrage.

Krasniqi je dodao da je od dana kada je stanice "Alfa" u Prizrenu napadnuta, policija u Prizrenu je podigla svoju budnosti i povećala patrole u gradu.

Podsjetimo, policijska stanica "Alfa" u Prizrenu je bila meta napada prošle sedmice kada je na nju osoba u pijanom stanju pucala. Detaljan izvještaj ovog događaja je predočen u emsiji "Drejtësia në Kosovë" (Pravda na Kosovu), koja je emitovana prošlog petka.