Na graničnom punktu Merdare

Na graničnom punktu Merdare zaplenjeno gotovo 700 kutija preparata za potenciju - "kamagra" i "vijagra". Preparati najvjerovatnije kupljeni na Kosovu sa namjerom da se prokrijumčare na zapadno tržište gdje su daleko skuplji, saopštila Uprava carina Srbije.

Preparati su jutros pronađeni u autobusu kosovskih registarskih oznaka koji saobraća na redovnoj liniji Priština - Dortmund, navodi se u saopštenju Uprava carina, koje prenosi Beta.

U saopštenju se ističe da su prilikom detaljne kontrole putnika i prtljaga, carinici u torbama 34-godišnjeg muškarca albanske nacionalnosti zatekli 100 kutija oralnog gela "kamagra" i još 590 kutija tableta "vijagra".

U kutijama oralnog gela "kamagra" nalazi se po sedam kesica preparata, dok se u kutijama "vijagre" nalaze po četiri tablete, što znači da je otkriveno ukupno 700 kesica i 2.360 tableta.

Na pitanje carinika šta je namjeravao da uradi sa robom, rekao je da otkriveni preparati nisu njegovi, već da je trebalo da ih preda u Minhenu, drugoj osobi albanske nacionalnosti, dodaje se u saopštenju.

Uprava carina navodi da se pronađeni stimulansi nalaze u originalnim pakovanjima, što znači da su najvjerovatnije kupljeni na Kosovu sa namjerom da se prokrijumčare na zapadno tržište, gdje su preparati ove vrste daleko skuplji.

Vrijednost robe je procjenjena na preko 4.500 eura, pa će protiv ovog putnika biti pokrenuta i krivična prijava, zbog nedozvoljene trgovine.