Rasprava završila kobno

Dva dana nakon ubistva 23-godišnjeg Albanca Novija Kaçorrija, italijanska policija je objelodanila detalje teškog zločina koji se dogodio u gradu Broni, pokrajini Pavia.

Prema pisanju italijanskih medija, Kaçorri je ubijen u petak uveče od strane drugog Albanca, 30-godišnjeg Sokola Mize, oženjenog i oca dvoje djece, koji je živio u istoj zgradi u kojoj je živjela i žrtva.

Saznaje se da je 23-godišnji Kaçorri otišao u stan Sokola Mize, zajedno sa svojom snajkom, da bi razjasnili problem vezan za 500 eura. Nekoliko dana prije stravičnog zločina, Sokol je dao utočište snajki Novija Kaçorrija, koja je bila u kućnom pritvoru i utvrdio je iznos od 500 eura.

Upravo je to bio motiv sukoba između njih koji je završio tragično za mladog Kaçorrija. Sokol i Novi su započeli svađu na stepenicama zgrade u kojoj su živjeli, u centru Brona, i tokom rasprave, Miza je nekoliko puta nožem izbo mladog Kaçorrija.

Tako povrijeđenog njega je njegova zaručnica odbacila do bolnice u Stradallu, ali je on podlegao zadobijenim ranama.

Sokol Miza je odmah pobjegao svojim automobilom "Opel Tigra" i bez obzira na potragu policije on još uvijke nije uhapšen, a u potragu je uključen i Interpol.

U trenutku kada su karabinjeri otišli u zgradu pronašli su suprugu Mize kako pere krv sa stepeništa zgrade. U izjavi koju je dala karabinjerima ona je kazala da pere krv kako se djeca ne bi uplašila.

Italijanski mediji izvještavaju da počinitelj gnusnog zločina, Sokol Miza nije osoba koja je nepoznata karabinjerima, pošto se samo nekoliko dana ranije njegovo ime pojavilo u istrazi oko rasvjetljavanja krađe koja se dogodila u jednom od lokala u gradiću Broni.

Saznaje se kako su i žrtva i počinitelj bili regularni imigranti u Italiji.