Automobil ukraden u Stockholmu, Švedska, traži se od Interpola u cijelom svijetu. Svi njegovi podaci objavljeni su na internetskoj stranici Međunarodne policije. Prošlo je tri godine, od 31. marta 2000. godine, od kada se vozilo ne može naći nigdje. Ali, oko 2000 kilometara udaljeno od ovog skandinavske zemlje, ovaj tip vozila "Jeep Grand Cherokee" vozi se putevima Kosova. Njega je jedno vrijeme vozio visoki dužnosnik Kosova - Astrit Haraqija, piše Koha Ditore.

Haraqija, koji je sada na mjestu zamjenika Ministra Finansija u Vladi Kosova, ovim je vozilom ukradenim u Švedskoj falsifikovanim dokumentima krenuo put Albanije 24. februara 2003. godine. U to vrijeme je bio na poziciji izvršnog šefa opštine Đakovica, kada ga je graničnom prelazu između Kosova i Albanije zaustavila Policija Kosova.

Tokom kontrole dokumenata konstatovano je da je ovlašćenje za vožnju bilo falsifikovano. Automobil je bio konfiskovan.

Ovaj sadašnji zamjenik ministra je odlukom suda proglašen nevinim kao falsifikator dokumenata. Bez obzira na to odluka suda nije spriječila da on bude u Vladi Hashima Thaçija, koji je došao na vlast zbog borbe protiv kriminala i korupcije.

Xheladin Osmani, sudija u opštinskom sudu u Prizrenu je potvrdio sudski postupak i dosije protiv Astrita Haraqije.