Ako je istinski zainteresiran da otkrije detalje o trgovini ljudskim organima, bivši evropski poslanik Švicarac Dick Marty treba neizostavno da čuje priču srpkinje Iline Stefanović-Obradović, porijeklom iz Makedonije.

U jednom članku za skopski list „Dnevnik“ ona je kazala da su 90-ih godina institucije u Srbiji znale o trgovini ljudskim organima, čak je bilo i zvaničnog sporazuma, prenosi  "Lajmpress".

Ilina Stefanović-Obradović kazala je da su institucije, odnosno srpska policija bile uključene i u organiziranju prostitucije i drugih vrsta organiziranog kriminala.

Ilina Stefanović-Obradović se odlučila na ovu priču zbog toga što je njen bivši suprug i otac njenih dveju ćerki (Danijelu i Slađanu) Čedo Savić nekoliko godina za redom prisiljavao na prostituciju. Međutim, Ilina je dodala da su je državne institucije, umjesto da joj pomognu, spriječavale da svoje ćerke izvuče iz “kandži prostitucije”, proglasivši je psihički bolesnom iako se ona nikada nije liječila u bolnici od te bolesti. Ona je navela da se prostitucija u Srbiji odvija čak i u policijskim stanicama.

"1999. godine moja ćerka Danijela se vratila kući u šest sati ujutro sva krvava i sa tragovima od uboda na nogama. Kazala mi je da su je, u autobusu, sreli moj bivši muž Čeda i njegova ljubavnica Mirjana, oteli je i doveli u policijskoj stanici na Banovom brdu, gdje su je drogirali i nakon toga silovali cijele noći", priča Ilina.

Prelila se čaša kada je u jednom momentu vidjela fotografije u novinama na kojoj se iznad golog tijela njene ćerke na proslavi srpskog Sindikata pravosuđa.

"Čula sam o još jednom slučaju zloupotrebe tijela ćerke kao stola za posluživanje hranom. Najprije je drogiraju i stave u hladnu komoru, da bi joj se tijelo ohladilo prije nego što na njoj serviraju hranu. To su praktikovali i oni koji treba da nas štite".

Ona čak ima i odvratniju priču o tome da je njen bivši suprug ponudio prodaju organa njenih djevojčica. Vijest je saznao jedan zvaničnik Srpske radikalne stranke koji se uputio prema kući ove žene kako bi kupio jetru njene ćerke.

"Bolesna žena nam je kazala da je u njenoj kući otišao njen bivši muž Čeda i ponudio jetra na prodaju uz izgovor da je teško bolesna i da joj mozak ne funkcioniše, ali da su joj svi ostali organi zdravi. U zamjenu za jetru tražio je kuću i poslovni prostor od bolesne žene. Ona se složila ali u ugovoru umjesto mog imena bilo je upisano ime moje ćerke. Ugovor su potpisala i nekoliko svjedoka, među kojima i tadašnji predsjednik opštine Palilula", priča Ilina.

Ona je, također kazala da su oni koji su željeli da joj pomognu i ostale žrtve likvidirani ili nestali pod misterioznim okolnostima.