Svi putni pravci koji vode ka sjeveru Kosova i dalje su pod blokadom, dok su kriminalne grupe koje imaju poodršku Vlade Srbije betonirale barikadu u selu Rudare u opštini Zvečan, piše dnevnik Koha ditore.

Stanje u Mitrovici je mirno, ali pod tenzijama. Međunarodne i domaće snage bezbjednosti su povećale broj svojih pripadnika, kako bi obezbjedili sigurnost građana.

Tokom prethodnog dana na sjeveru se čula pucnjava iz vatrenog oružja, koju je Policija Kosova ocjenila kao pucanje na svečanostima, koje nema veze sa aktuelnom bezbjednosnom situacijom.

Izvori dnevnika kažu da su Srbi nešto prije ponoći u petak uveče betonirali barikade u blizini Rudara. Iste grupe su bacanjem novih kolićina šljunka pojačale barikadu na mostu na Ibru, kao i u blizini tehničke škole.

Dnevnik piše da je betoniranje barikade u selu Rudare izvršeno time što je na put bačeno 25 kubnih metara betona i da je to izvršeno kamionima jednog od vođa organizovanog kriminala na sjeveru, Zvonka Veselinovića.

Na putu Mitrovica -Zubin Potok prema prelazu Brnjak put je u cjelosti na oko 200 metara kod sela Čabra blokiran. Put od magistrale do ulaska u selo Koštovo kontrolišu tri vozila. Na ovom delu puta kod sela Zupče prisutna je grupa naoružanih Srba, piše Koha ditore.