Sukob sa Policijom Kosova

Teroristi povrijeđeni u sukobu s Policijom Kosova u selu Banjska , prvu medicinsku pomoć dobili su u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, poslije čega su prebacivani u druge zdravstvene ustanove.

Kako je javio reporter N1, na intenzivnoj nezi hirurškog odjeljenja bolnice u Novom Pazaru nalazili su se muškarci stari 26 i 29 godina. Jedan je primljen s prostrelnim ranama ruke i noge, dok je drugi pogođen u grudi, ali nema prostrelnu ranu jer ga je sačuvao pancir.

List Danas je objavio da od juče popodne dvojica muškaraca, povređenih u Banjskoj, više nisu u novopazarskoj bolnici i da su prebačeni u neku veću zdravstvenu ustanovu.

Danas navodi da je u ponedjeljak između 12 i 13 časova, u pratnji policije, dovezen još jedan povređeni s prostrelnom ranom noge. I on je poslije zbrinjavanja prebačen u drugu zdravstvenu ustanovu.

Mediji su u nedjelju izvestili da je ispred hirurškog odjeljenja novopazarske bolnice bilo vidno prisustvo policije, a prema riječima reportera N1 – policajaca u civilu danas nema.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla je rekao da se u bolnici u Novom Pazaru nalazi šest povređenih napadača i zatražio od srpskih vlasti da ih isporuči.

Opšta bolnica u Novom Pazaru je zdravstvena ustanova na teritoriji Srbije koja je najbliža mjestu na Kosovu, na kojem se sukob desio.

Sa Rogozne se šumskim putevima stiže tačno u centar Banjske, a na toj ruti nema zvaničnih prelaza. Na vrhu Rogozne nalaze se dvije kućice, ali taj prelaz nikada nije postao zvanični već se vodi kao nelegalan