Neregistrovan i neprijavljen

Carinici su na prelazu Merdare, sa Kosovom, zaustavili i zadržali skupoceni automobil Porsche "911 Carrera 4 GTS" njemačkih registarskih oznaka u vrijednosti od gotovo 100.000 eura, koji nije bio registrovan, niti prijavljen, saopštila je danas Uprava carina Srbije.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku kaznio vozača (48), albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Njemačkoj, novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom mjerom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.
Pregledom dokumentacije utvrđeno je da Porsche nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio, navela je Uprava carina.
"Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi", piše u saopštenju.
Taj luksuzni automobil bi se uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina Srbije, navedeno je u saopštenju.