U SVOM STILU

Srbijanski teniser Novak Đoković se sinoć po 13. put plasirao u polufinale US Opena pobjedom protiv američkog tenisača Taylora Fritza, a tim trijumfom je uspio nadmašiti i rekord legendarnog Rogera Federera.

Naime, Đoković se po 47. put uspio plasirati u polufinala Grand Slam turnira, dok je Rafaela Nadala davno ostavio iza sebe jer Španac ima 38 polufinala na najvećim turnirima.

Novak bi uskoro mogao oboriti još jedan Federerov rekord jer Švicarac ima 58 četvrtfinala na Grand Slamovima, dok je Đoković u New Yorku igrao 57. četvrtfinale.

Inače, tokom sinoćnjeg meča viđena je i jedna zanimljiva situacija koja se dogodila krajem trećeg seta kad je Amerikanac vratio break.

Đoković se nakon izgubljenog servisa okrenuo prema tribinama i počeo urlati na jednog srbijanskog navijača koji je usred gema na Fritzovu loptu povikao aut.

Novak je bjesnio na navijača i vikao mu je da izađe sa stadiona pa je ubrzo osiguranje tog gledatelja otpratilo s terena.

Na kraju je bilo 6:1, 6:4, 6:4 za Đokovića koji će u polufinalu Grand Slama igrati protiv Amerikanca Bena Sheltona koji se nalazi na 47. mjestu na ATP listi. Meč se igra u petak.