TRAGEDIJA (+18)

Četiri osobe su poginule, a osam ih je povrijeđeno na 11. reliju Esztergom-Nyerges nakon što je automobil koji je sudjelovao u utrci izletio s ceste i pokosio gledatelje, javlja mađarski RTL.

Mađarski mediji prenose kako je jedan od sudionika relija izgubio kontrolu nad automobilom izletjevši s ceste, pri čemu se zabio u skupinu gledatelja.

Prema dosadašnjim informacijama, četiri osobe su poginule, a sedam ih je povrijeđeno, napisali su na stranicama policije. Nesreća se dogodila tokom utrke između gradova Labatlan i Bajot u sjeverozapadnoj Mađarskoj.

Nakon tragedije na mjesto nesreće upućena su vozila hitne pomoći i spasilački helikopteri. Katalin Sebő, organizatorica Nacionalne službe hitne pomoći, rekla je da je na mjesto događaja stiglo osam vozila hitne pomoći i četiri spasilačka helikoptera.

- Četiri osobe su poginule, jedno dijete je teško životno ugroženo, jedna osoba je teško povređena, a šest osoba među njima i jedno dijete prevezeno je u bolnicu zbog lakših povreda - objavile su lokalne vlasti.