JOŠ UVIJEK IGRA NOGOMET

Nekadašnji njemački reprezentativac Lukas Podolski i dalje igra nogomet (38), ali je uspješan i van terena.

Naime, prema pisanju The Suna, popularni Princ Poldi postao je "kralj donera". U Njemačkoj je otvoreno više od 30 restorana čiji je vlasnik, a što mu je donijelo zaradu vrijednu milione eura. Nekadašnja zvijezda njemačkog reprezentativca promijenila je život.

Engleski list tvrdi da je uspio povećati svoju neto vrijednost za preko 207 miliona eura, a osim toga, kreirao je i vlastiti brend sladoleda Ice Cream United.

Ipak, pravi biznis pokrenuo je 2018. godine kada je otvorio prvi restoran donera koji je nazvao "Mangal Doner" i od tada traje procvat, s obzirom da selanac restorana proširio širom Njemačke.

"Ako naručite iz McDonald'sa, platit ćete koliko i u mojim restoranima ili čak i više. Međutim, njihova hrana će biti loša, naša je kvalitetna", kazao je svojevremeno Podolski.

Nogometaš koji je u dresu Njemačke postigao 49 golova u 130 nastupa trenutno nastupa za Gornik, ekipu koja se bori za opstanak u elitnom rangu poljskog nogometa.

U karijeri je nosio dresove Bayerna iz Minhena, Arsenala, Intera i Galatasaraya, a sa selekcijom Njemačke bio je prvak svijeta 2014. godine.