Liga prvaka

Večeras su na programu posljednja susreta osmine finala Lige prvaka.

Uoči prve utakmice u Madridu protiv Atletica, iz Torina stiže vijest da je za nastup otpao standardni vezni igrač Stare dame Sami Khedira.

Fears for Sami Khedira's career after Juventus star diagnosed with heart condition https://t.co/8BCaxMSF2L pic.twitter.com/rAUUUAacCG Trener Max Allegri potvrdio je da 31-godišnji igrač nije doputovao u Madrid zbog zdravstvenih problema.

Prema izjavi iz torinskog kluba, Nijemac je ostao u Italiji zbog srčane aritmije. Još nije poznato koliko je ozbiljna situacija, a klub će znati više reći tek nakon ljekarskog pregleda.

S druge strane, iz Madrida za navijače Atletica stiže sjajna vijest - Diego Costa se oporavio od povrede stopala i operacije u novembru.

Costa, koji je hirurški zahvat obavio u rodnom Brazilu, vratio se treninzima ekipe, a španska Marca prenosi da bi 30-godišnji nogometaš trebalo da bude spreman za večerašnji duel u Madridu.

Tokom odsustva Atletico mu je pronašao zamjenu i pojačao konkurenciju dovođenjem Alvara Morate na 18-mjesečnu pozajmicu iz Chelseaja.

I prije povrede Diego Costa je bio u slaboj formi, postigao je tek četiri gola u cijeloj 2018. godine, ali posljednji Barceloni prije nego što je morao na pauzu.

U drugom susretu sastaju se Schalke i Manchester City u kojem su Englezi veliki favorite za prolaz, ali i pobjedu u ovom meču.

Oba susreta igraju se od 21 sat.