Liga prvaka

Večeras se igraju utakmice 4. kola Lige prvaka u grupama E, F, G i H. Bit će odigrano osam utakmica, a vrijedi izdvojiti susret Rome i Bayera, gdje će za Vučicu nastupiti bh. reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić, kao i meč Bayern - Arsenal.

Grupa E
Barcelona - BATE Borisov
Ako ponovo pobijedi BATE, Barcelona će osigurati plasman u nokaut fazu dva kola prije kraja grupne faze. To ne bi trebali biti teško, jer je Barca nakon pobjede u gostima od 2:0 sada na domaćem terenu pred svojim navijačima. Sve osim tri boda za Katalonce bi bilo veliko iznenađenje. BATE prije ove utakmice ima tri boda te još uvijek gaji nadu da iza sebe može na kraju ostaviti Bayer i Romu i proći u nokaut fazu.
U ekipi Barcelone neće biti Rafinhe, a prema svemu sudeći ni Messija.
Roma - Bayer Leverkusen
"Igrat ćemo na pobjedu, kao i uvijek. Mi moramo pobijediti Leverkusen", rekao je trener Rome Rudi Garcia koji se nada novim bodovima. Prošli susret ova dva tima je bio veoma interesantan, a konačan rezultat je bio 4:4. Romi su itekako potrebni bodovi za borbu za nokaut fazu, jer trenutno ima dva boda, jedan manje od trećeplasiranog BATE-a i dva manje od drugoplasiranog Bayera. Apotekari također imaju visoke ambicije i pobjedom bi napravili ogroman korak ka nokaut fazi.
U ekipi Rome očekujemo nastupe bh. reprezentativaca Edina Džeke i Miralema Pjanića.
Tabela:
1. Barcelona 7
2. Bayer Leverkusen 4
3. BATE Borisov 3
4. Roma 2
Grupa F
Bayern - Arsenal
Arsenal se napokon probudio u prošlom kolu i savladao velikog protivnika ekipu Bayerna rezultatom 2:0. Topnicima koje predvodi menadžer Arsene Wenger su potrebni bodovi i u ovom meču kako bi održali priključak s Bavarcima i grčkim Olympiacosom, dok Bayern želi pokazati da je poraz na Emiratesu bio samo loš dan. U svakom slučaju, ljubitelje nogometa očekuje prava poslastica. 
Za Arsenal neće igrati Walcott, Oxlade-Chamberlain i Wilshere. U ekipi Bayerna još uvijek nisu zaigrali Badstuber, Ribery i Kirchoff.
Olympiacos - Dinamo Zagreb
Olympiacos je definitivno iznenađenje u ovoj grupi i ima šest bodova iz tri utakmice. Grci su u prošlom kolu pobijedili Dinamo na Maksimiru, a sada imaju priliku zakoračiti jednom nogom u nokaut fazu ukoliko ponovo savladaju Modre. Dinamo je dobro otvorio sezonu u Ligi prvaka pobjedom nad Arsenalom, ali je onda uvezao dva poraza. Ukoliko ne napravi nešto u Grćkoj, Dinamo može smatrati svoju epizodu u Ligi prvaka završenom, s obzirom na to da do kraja grupne faze igra s Arsenalom i Bayernom.
Bouchalakis, Maniatis i Cambiasso su i dalje van terena kada je riječ o Olympiacosu, a upitan je i Dominguez. Dinamov Ivo Pinto nije igrao od 16. oktobra zbog povrede.
Tabela:
1. Bayern 6
2. Olympiacos 6
3. Arsenal 3
4. Dinamo Zagreb 3
Grupa G
Maccabi Tel-Aviv - Porto
Nakon pobjede nad Maccabijem u Lisabonu rezultatom 2:0, Porto u uzvratu na gostujućem terenu želi učvrstiti lidersku poziciju u grupi. Maccabi nema nijedan osvojen bod, pa je revanš s Portom idealna prilika za popravni. 
Za Maccabi neće igrati Igiebor, Radonjić i Dasa, a u Portu neće biti Brahimija.
Chelsea - Dynamo Kiev
Jedno od najvećih razočarenja ove sezone svakako je Chelsea kojem loše ide u engleskoj Premierligi, ali i ništa puno bolje u Ligi prvaka. Plavci imaju četiri boda, jedan manje od drugoplasiranog Dynama i tri manje od lidera Porta. Ukoliko želi barem malo umanjiti nezadovoljstvo navijača, Chelsea mora pobijediti Dyinamo i doći na poziciju koja vodi u nokaut fazu. To neće biti jednostavno, jer Dynamo ima pet bodova i šanse za isti cilj. Ukrajinci u London definitivno nisu došli da se brane. Na golu Chelseaja očekujemo bh. reprezentativca Asmira Begovića.
Tabela:
1. Porto 7
2. Dynamo Kiev 5
3. Chelsea 4
4. Maccabi Tel-Aviv 0
Grupa H
Lyon - Zenit
Zenit sjajno igra u Ligi prvaka ove sezone i ima maksimalnih devet bodova. Cilj u susretu s Lyonom je nastavak historijskog pobjedničkog niza i ovjera plasmana u nokaut fazu. U prvom meču u Rusiji Zenit je pobijedio 3:1, a Lyon sada traži osvetu i pobjedu kojom će se spasiti od eliminacije. Za Lyon neće igrati Kalulu i Fekir, a ove sezone još nisu zaigrali Grenier i Fofana. U ekipi Zenita upitan je Hulk.
Gent - Valencia
Valencia u susretu s autsajderom Gentom želi osigurati plasman u nokaut fazu, dok će belgijski tim biti definitivno otpisan ako ne pobijedi. U prvom susretu u Šišmiši pobijedili rezultatom 2:1, a u revanšu neće moći računati na Alvesa.
Tabela:
1. Zenit 9
2. Valencia 6
3. Gent 1
4. Lyon 1
Utakmice počinju u 20:45 sati.