Je li mržnja dosegla vrhunac?

Poznati i pouzdani španski novinar Guillem Balague napisao je u svojoj knjizi "Messi" neke stvari o Cristianu Ronaldu koje bi ga mogle stajati i karijere…

Britanski Daily Telegraph je u svom dnevnom izdanju objavio dio njegove knjige u kojem tvrdi sljedeće:
'Cristiano Ronaldo, sinonim za nezrelost koja krasi mnoge nogometaše, misli da je potrebno imati hrabar izraz lica pred svojim igračima, te da se ne smije bojati Messija i da uvijek mora biti na visokoj razini u utakmicama protiv Barcelone. Sve je to vrlo "macho" i vrlo pogrešno', napisao je Balague pa nastavio: 
'I zato, prema riječima nekih igrača Real Madrida, Ronaldo ima nadimak za Messija: "motherfucker" (u slobodnom prijevodu, blaže rečeno, gad/smrad). Ukoliko vidi nekog svog suigrača da razgovara s Leom i njega potom prekrsti u "motherfuckera"', stoji u knjizi španjolskog novinara, zagriženog navijača katalonskog kluba Espanyola.
Balague, inače saradnik uglednih sportskih redakcija (Sky Sports, AS i Bleacher Report), bi mogao zapasti u velike probleme zbog ovih riječi. Naime, Cristiano Ronaldo se oglasio putem Facebooka, negirao je sve te napise, te je najavio tužbu protiv novinara.
"Medijima cirkulira vijest da sam izrekao neke uvredljive stvari prema Lionelu Messiju. To je u potpunosti netačno i već sam angažirao svoje odvjetnike da tuže odgovorne za te laži. Prema svojim nogometnim kolegama imam maksimalno poštovanje, a Messi u cijeloj toj priči nije iznimka", napisao je Portugalac na svom Facebook profilu, na kojem ima preko 100 miliona pratitelja.