Odbio preseliti

Cristiana je Ferguson želio prodati Barceloni, ali je nogometaš odbio preseliti u Kataloniju. Njegov san, ali i majčina želja je bila da zaigra za Real.

Ramon Calderon je još bio na čelu kluba kada je transfer dogovoren, iako je Sir Alex pokušavao da minira čitavu stvar.
"On nas ne voli, kada je postao svjestan da će Ronaldo otići, alarmirao je Barcelonu. Oni su pristali da izjednače ponudu Reala, ali je Cristiano odbio da zaigra za Katalonce", rekao je Calderon.
Njegova priča se slaže s Fergusonovom u dijelu vezanom za ljeto prije transfera. Tada je Cristiano želio otići, ali se sastao u Keirošovoj kući sa Fergusonom i na kraju su ga uvjerili da ostane još jednu sezonu, i obećali da će ga pustiti narednog ljeta.
"Sjećam se, bio sam u Kolumbiji na putu, Ronaldo me je zvao i rekao da zbog Fergusona koji mu je drugi otac ne može doći odmah u Real, ali da će održati obećanje i u ljeto 2009. stići u klub", otkriva Calderon.
Ronaldo nije želio u Barcelonu, ne samo jer je dao riječ Realu već i jer nije želio srušiti svoje i snove majke koja je uvijek vjerovala da će obući dres Madriđana. Calderon se povukao, na kraju te sezone, a Florentino Perez jasno nije propustio priliku dovesti Cristiana Ronalda.
"On je primjer i za klince i za sve ostale, nije promijenio stav i ništa nije moglo zaustaviti da obuče dres Reala. Mi smo još 2008. deponirali novac u banku, nismo željeli ni da izdamo njega, niti da propadnu pregovori, jer je United samo tražio razlog da nam ga ne proda. Trebalo je da imamo gotov novac, da ih odmah isplatimo. I kada je bilo jasno da se sve odgađa na godinu dana, taj novac je ostao spreman da se uplati čim zatraže ", prisjeća se Calderon.