Spektakularni sudar u Parizu

Najzanimljiviji dvoboj večeri u Ligi prvaka igrao se na Parku prinčeva.

PSG je pobijedio Barcelonu 3:2 u dvoboju drugog kola skupine F Lige prvaka.
Barceloni su ovo prvi pogoci koje je primila u sezoni, ujedno i prvi poraz (u prvenstvu su na učinku od pet pobjeda i jednog remija, a u prvom kolu Lige prvaka su svladali APOEL) dok su Parižani nakon remija s Ajaxom u prvom kolu upisali prvi trijumf.
Već su prve minute naznačile da bismo mogli gledati festival pogodaka. PSG je krenuo s visokim pritiskom na Barcu koja se nije najbolje snašla, a na prvi pogodak trebalo je čekati manje od 10 minuta. Nakon prekida je ubacio Lucas Moura, David Luiz u sredini šesnaesterca primiruje loptu i prizemno pogađa donji lijevi ugao Barcelonina gola.
Samo dvije minute kasnije Barcelona poravnava u munjevitoj akciji koju lijepim udarcem okrunjuje Lionel Messi na asistenciju Andresa Inieste. Došli su Katalonci do daha nakon toga, ali ponovno je jedna dekoncentracija u odbrani bila kobna.
Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao, a početak nastavka bio je jednako uzbudljiv kao i prvih 15-ak minuta susreta. Blaise Matuidi u 54. postiže treći pogodak za PSG (ponovno je naivna bila obrana Barcelone, ubacio je Van der Wiel, a francuski reprezentativac utrčava na drugom golu ispred Danija Alvesa i donosi prednost od dva gola koja nije dugo potrajala.
Opet se Barca vraća nakon samo dvije minute, centaršut je bio s desne strane, nakon nespretne reakcije PSG-ovih stopera Neymar je primio loptu na prsa i pogodio daljnji kut Siriguova gola.
Najbolju priliku da ostane neporažena Barcelona je imala u 82. minuti kada je Munir centrirao s desne strane prema usamljenom Jordiju Albi koji puca iz prve, ali Marquinhos mu je ušao u šut i spriječio pogodak. Tri minute kasnije Munir je opalio s 20 metara, Sirigu je već bio svladan, ali gol je spasio PSG.
Na drugoj utakmici APOEL i Ajax odigrali su 1:1, a oba pogotka su pala u prvom poluvremenu. U 28. minuti Danac Lucas Andersen doveo je Kopljanike u vodstvo, ali samo tri minute kasnije Ciprani poravnavaju, zabio je iz jedanaesterca Brazilac Gustavo Manduca.
Golove utakmice PSG - Barcelona možete pogledati OVDJE.
Skupina F:
Apoel N.-Ajax 1:1 (Manduca 31pen/Andersen 28)
PSG-Barcelona 3:2 (David Luiz 10, Verratti 26, Matuidi 54/Messi 12, Neymar 56)