Mourinhov

Iskusni, 33-godišnji kamerunski napadač Samuel Eto'o našao se na meti Liverpoola koji traži zamjenu za Luisa Suareza...

Liverpoolov menadžer Brendan Rodgers odlučan je u nakani da do 1. septembra u svoju ekipu dovede još jednog napadača kako bi popunio prazninu koja je ostala odlaskom Urugvajca Luisa Suareza u Barcelonu. Kao najizgledniji kandidat za to mjesto pojavio se 33-godišnji Samuel Eto'o koji je nakon odlaska iz Chelseaja u statusu slobodnog igrača.
Britanski mediji javljaju da su se proteklih dana članovi uprave Liverpoola i Eto'ov menadžer sastajali u više navrata, iako ne postoji potvrda da je s Anfielda prema Kameruncu odaslana službena ponuda. Do pojave interesa Liverpoola kao najvjerovatnije novo Eto'ovo odredište spominjan je amsterdamski Ajax.
Liverpool se prošle sezone kao engleski doprvak izborio za povratak u Ligu prvaka nakon petogodišnjeg izbivanja, a Eto'ovim angažmanom bi u ekipu doveli igrača koji je čak triput osvajao najvredniji europski trofej, dvaput s Barcelonom i jednom s milanskim Interom, koji je također pokazao interes za povratak Kamerunca u svoje redove u ljetnom prijelaznom roku. (Hina)