Gledat ćemo ga u Ligi prvaka!

Jonathan Soriano nakon čudesne prošle sezone nastavio je bušiti mreže protivnika.

Red Bull Salzburg krenuo je furiozno u novu sezonu nakon osvajanja dvostruke krune u Austriji. Na pragu su Lige prvaka gdje ih u play-offu čeka švedski Malmo. Red Bull je veliki favorit i ovu odličnu ekipu vjerovatno ćemo napokon moći vidjeti u Ligi prvaka.
U Bundesligi su upisali četiri pobjede iz isto toliko susreta uz zastrašujuću gol razliku 21:1! Katalonski napadač Jonathan Soriano postigao je čak devet pogodaka u tri utakmice. Dva Rapidu u spektakularnom otvaranju prvenstva (6:1), dva Wiener Neustadtu u gostujućoj 5:0 pobjedi i čak pet komada ove nedjelje Scholz Grödigu u nevjerovatnom razbijanju 8:0.
U šest utakmica ove sezone ukupno zabio je već 12 puta i tako nastavio čudesan niz. Prošle je sezone postigao nevjerovatnih 48 golova u 43 utakmice!
Ovakve brojke rijetko ko ima
Ove će sezone vjerovatno prestići i brojku od 50 pogodaka i bila bi prava šteta da Sorinana i njegov Red Bull ne gledamo ove sezone u Ligi prvaka.
Podsjetimo, Soriano je izdanak škole Espanyola, onda ga je uzela Barcelona pripremajući ga u B momčadi da bude realizator nove generacije koju su činili Thiaga Alcantara, Pedro, Tello, Montoya, Bartra, Cuenca, Romeu… O njegovom nogometnom putu smo vam već pisali.
Nije uspio dobiti pravu šansu u Barci, a Luis Enrique ga nije uspio odvesti sa sobom u Romu. Sreću je pronašao u Austriji gdje je najveća zvijezda lige. Prije Red Bulla tražili su ga mnogi, ali on je odabrao baš Salzburg. Sumnjamo da će tamo i ostati nakon ove sezone…