Najveći potrošači u mercatu do početka avgusta (GOL.hr)

Barcelona je ovog vikenda nastavila s dovođenjem novih igrača. Kao šesta ovoljetna pridošlica, Barca je predstavila Thomasa Vermaelena.

Dosadašnji kapetan Arsenala Thomas Vermaelen, koji je posljednjih sezona imao velikih problema s ozljedama stigao je za 19 miliona eura, a u Kataloniji su uvjereni kako će biti dostojna zamjena za Carlesa Puyola.
Prije belgijskog igrača odbrane, u Barcelonu je pristigao napadački kapitaliac Luis Suarez, i to za 81 milion eura. A dovedeni su još Mathieu i Rakitić te dvojica golmana Ter Stegen i Bravo. Šest igrača za 162 miliona eura.
Novim transferom Barca je samo učvrstila status najvećeg potrošača ovoljetnog mercata. Katalonci su zasad potrošili čak 42 miliona više od najljućeg rivala iz Madrida.
U TOP 5 su još Liverpool, Chelsea i aktualni španski prvak Atletico Madrid.
Redizajnirani "planet Barcelona", u koji je uloženo više nego u posljednja tri prijelazna roka zajedno, najbolji je pokazatelj što se očekuje od Luisa Enriquea.
Novac se ne štedi. Traži se povratak ne samo na španski nogometni vrh, već i onaj europski. Sramoćenje protiv Bayerna prije dvije sezone ili, kao lani, ispadanje u četvrtfinalu Lige prvaka - jednostavno ne dolaze u obzir.