Prva kupovina Van Gaala

Čini se kako je veliki transfer Tonija Kroosa u Manchester United sve izgledniji.

Pep Guardiola spreman je pustiti jednog od 'Bayernovih klinaca'. Tony Kroos na pragu je dogovora s Manchester United, tvrde engleski mediji, naročito oni iz Manchestera. Te glasine slušamo već dugo, no navodno bi uskoro trebalo biti potvrđena prva kupovina Louisa Van Gaala.
Navodno su prvi koraci prema Kroosu učinjeni još dok je Moyes bio na klupi, a Van Gaal se složio s kupovinom. Cifra kojom barata The Manchester Evening News je 20 milijuna funti, a budući da se u Munchenu ne priča o produženju ugovora Kroosu, koji ističe sljedeće godine, čini se kako je dogovor postignut.
Na Old Traffordu tvrde kako će to bi tek prvi u nizu velikih transfera, javlja isti izvor. Još jedna velika želja kluba je i Thomas Muller. I njega je Van Gaal vodio u Bayernu i igrači su mu vrlo skloni. Dolazak lijevog beka Southamptona Lukea Shawa mnogi su već proglasili gotovim poslom, pitanje samo koliko će milijuna funti Sveci uspjeti dobiti.
Postoji zanimanje i za Cecsa Fabregasa kojeg je Barcelona stavila u izlog, ali treba vidjeti hoće li se u posao umiješati Arsene Wenger koji ima pravo prvokupa bivšeg kapetana.