VIDEO: Zatražio novu šansu

Danski internacionalan Nicklas Bendtner je zatražio novu šansu u Arsenalu kako bi dokazao da menadžer Topnika Arsene Wenger ne treba kupovati drugog napadača u januaru.

Bendtner je bio strijelac u pobjedi Arsenala nad Hull Cityjem u srijedu rezultatom 2:0, a postigao je drugi pogodak na asistenciju Carla Jenkinsona nakon samo 90 sekundi utakmice.
Danski napadač je u ovoj utakmici zabilježio jedan od rijetkih startova od prve minute, a sada želi iskoristiti svoju šansu i zablistati nakon što je dugo grijao klupu.
"Fantastičan je osjećaj nakon pogotka. Mislim da je moja proslava gola pokazala sve što osjećam. Teško je igračima koji nisu u timu jer smo svi u dobroj formi, a igrači koji igraju u prvom sastavu su nevjerovatni", izjavio je Bendtner.
Golom je Bendtner podsjetio na svoje vještine u trenucima kad se Arsenal priprema za kupovinu novog napadača u januaru, s obzirom da Wenger želi pojačati konkurenciju Olivieru Giroudu. No, Bendtner smatra da je on rješenje problema te se može dokazati ukoliko dobije šansu.