Po peti put najbolji golman

Iker Casillas je u izboru IFFHS ponovo, peti put u nizu proglašen za najboljeg golmana svijeta.

Od 2008. kada je trijumfovao Buffon, kapiten Reala je na tronu, a nogometni statističari su se i ovoga puta vodili rezultatom španske reprezentacije, titulom prvaka Europe.
Ali, nagrada koju je primio pred prijateljski meč sa Čileom neće puno promijeniti, već devet mjeseci Casillas je rezerva Diegu Lopezu. Ako se to prošlog proljeća tumačilo sukobom s Mourinhom koji ga je optuživao za organiziranje klanova u svlačionici, stvari su sada drugačije. Ancelotti je nakon priprema Diega Lopeza zadržao na golu, a Casillas bi mogao šansu da dobije u kupu Španije i Ligi prvaka.
Zbog toga Iker traži izlaz, iako je Zidan jučer rekao da ne vjeruje da će Casillas napustiti Real, to je sada ozbiljna opcija. Priča se da će kapiten razgovarati sa Perezom, tražiti da ga puste u januaru, ili makar pošalju na posudbu.
Mediji ga sele u Arsenal, a javila se navodno i Borussia iz Dortmunda s kojom je Kasillasov agent već razgovarao. Madridski mediji i dalje odbijaju svaku mogućnost da kapiten napusti klub, ali s druge strane male su šanse da preotme mjesto na golu Lopezu.