Arsenal smiruje navijače

Madridski sportski dnevnik AS piše kako bi 25-godišnji Angel di Maria trebao do kraja prelaznog roka napustiti redove Reala i preseliti u Arsenal...

Angel di Maria, koji je prošle sezone postigao sedam pogodaka u 22 prvenstvene utakmice za Real, u startu nije težio promjeni sredine, ali se vremenom ipak predomislio. Dolazak Garetha Balea poremetio mu je planove.
I bez njega bi se borio za mjesto u udarnih 11 kod Carla Ancelottija, a sada su mu šanse vrlo male. Za mjesto na desnoj strani veznog reda konkuriraju i Isco i Mesut Ozil koji su u prednosti. Čak je navodno i Ozil toliko nezadovoljan da mu otac traži novi klub.
AS u nastavku donosi informacije kako bi Arsenal za Argentinca platio odštetu od 30 miliona eura i cijeli bi se posao mogao zgotoviti relativno brzo.
U Arsenalu bi Di Maria imao ne samo sigurnu poziciju u prvih jedanaest, već vjerovatno i status jedne od prvih zvijezda kluba. Klub je poslao otvoreno pismo navijačima u kojima ih pokušava smiriti i najavljuje pojačanja do kraja sedmice.