Na fudbalskom turniru u Švicarskoj

Selekcija mladih fudbalera Kosova nastupila je u Švicarskoj na međunarodnom turniru i igrala protiv Gane i Egipta.

Mlada Reprezentacija odigrala je svoje prve utakmice pod zastavom Kosova na "Valais Youth Cupu" u Švicarskoj, gdje su pored domaćina nastupile i ekipe Brazila, Gane i Egipta.
"Valais Youth Cupu" je počeo istog dana, kada je u Srbiju doputovao predsjednik FIFA Sep Blater i kada je, sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem, razgovarao o nastupima Kosova na međunarodnoj sceni. Nezvanično, on je srpskim vlastima najavio da će se "A" selekcija Kosova u budućnosti uključiti u zvanična takmičenja, najverovatnije za kvalifikacije za EURO 2020.
Turnir je završen juče (subota) a mlada reprezentacija Kosova je izgubila oba susreta. Protiv Gane nakon penala 5:3 (2:2 u regularnom vremenu) a za treće mjesto na turniru protiv reprezentacije Egipta rezultatom 8:0. 
FIFA je prije deset mjeseci na Kongresu u Japanu odlučila da sve mlađe selekcije Kosova mogu da igraju nezvanične utakmice protiv država koje su ih priznale. Nezvanične, znači da se ne intoniraju himne i ne ističu državna obilježja. Odluka se odnosi i na ženske klubove.