GUBILI 3:0 PA POBIJEDILI

Nogometaši Bournemoutha su napravili čudesan preokret u pobjedi protiv Lutona rezultatom 4:3 i to nakon što su gubili 3:0 na poluvremenu.

Ova utakmica je originalno bila na rasporedu 16. decembra, ali je prekinuta nakon nešto više od sat vremena jer se kapiten gostiju Tom Lockyer srušio na terenu, a kasnije je potvrđeno da je doživio srčani udar.

Rezultat pri prekidu je bio 1:1 pa je odlučeno da će susret biti ponovljen u novom terminu pa je tako sinoć na Vitality stadionu viđen pravi spektakl.

Gosti su vodili rezultatom 3:0 nakon prvog dijela, a golove su postigli Tahith Chong, Chiedozie Ogbene i Ross Barkley nakon čega je uslijedio veliki preokret i to treći takve vrste u historiji Premiershipa, a prvi nakon 2003. godine (Wolverhampton protiv Leicestera).

Svojim golovima su ga kreirali Dominic Solanke, Ilja Zabarnji te dvostruki strijelac Antoine Semenyo koji je pogodio za pobjedu u 83. minuti susreta.

Bournemouth je devetom prvenstvenom pobjedom došao do 35 bodova, ali je ostao na 13. mjestu na tabeli dok je Luton doživio peti poraz na posljednjih šest utakmica i nalazi se na 18. mjestu sa 21 bodom, tri manje od Nottinghama koji je 17.